Rideangst er svær at komme af med.

Følgende anbefaling er formuleret af en tidligere klient som er blevet behandlet for rideangst.

"Jeg har lidt af rideangst , siden jeg var teenager efter et fald fra en rideskolehest. Jeg har redet og haft hest siden, men altid med angsten som tro følgesvend. Jeg har prøvet meget for at komme angsten til livs: hypnose, tankefeltsterapi, privat rideundervisning, rideskoleundervisning og forskellige former for rideterapi.

En dag faldt jeg over et opslag på Facebook, om rideterapi hos Lene Gandrup Skovgaard. Jeg tænkte, at jeg ville give det et sidste forsøg, og hvis det ikke lykkedes denne gang, ville jeg opgive at begynde at ride igen. Jeg har fire islændere, så mit liv er fyldt med heste.

 

Den 23.november 2016 fik jeg min første session hos Lene. De første sessioner startede med visualiseringsøvelser og fokus på vejrtrækningen, inden jeg kom i sadlen. Hver gang skulle jeg lige lidt længere ud af min comfort-zone. Vi startede på banen, hvor jeg blev trukket, næste gang skridtede jeg lidt ned af grusvejen. Så skridtede jeg en tur rundt på de omkringliggende veje, hvor der ikke var så meget trafik, og afsluttede sessionerne med en tur på en stærk trafikeret vej. I hele forløbet har jeg følt med tryg ved at have Lene ved min side.

Jeg har købt mig en meget rolig fjordhest, så jeg kan holde den træning ved lige, jeg har fået af Lene, og jeg har smidt det meste af nervøsiteten. Jeg har fundet en god underviser, som kommer og giver mig rideundervisning hver 14.dag, og jeg er sågar begyndt at trave, da jeg har fået mod på og overskud til at blive bedre til at ride, da angsten ikke længere overskygger alt, når jeg sidder på en hest.

En enkelt gang har jeg været udenfor ridebanen, og jeg mødte ethvert tænkelige køretøj: bil med trailer, lastbil, traktor og motorcykel. Min hest gav kun et spjæt, da motorcyklen gassede op lige bag os. Lastbilen gjorde jeg tegn til at sænke farten, og det gjorde han. Vi passerede den på 1 meters afstand, det var min hest ligeglad med. Jeg rider også på banen uden, at min mand eller andre personener er der.

Alt dette havde været utænkeligt for bare et halvt år siden.

Jeg kan kun give Lene de bedste anbefalinger, og hvis jeg får et tilbagefald, er hun den første, jeg kontakter.

Tina"