Hesten som et redskab til bedre kontakt

I rideterapi benytter vi hesten til, at hjælpe klienten med at få en god kontakt med sig selv.

Gennem den sanselige, kropslige kommunikation mellem hesten og klienten skabes bevidst nærvær. Det man kalder mindfullness. Når klienten således bedre kan mærke sig selv og får bedre indsigt i eget følelsesliv, vil der blive åbnet op for selvhelbredelse. Menneskekroppen er langt hen ad vejen selvhelbredende. Hvis vi får et sår, vil det hele efter lidt tid. Hvis vi brækker en knogle, så vokser det sammen efterhånden. På samme måde er menneskets hjerne indrettet. Groft sagt kan man dele hjernen op i to dele: Den tænkende del og den emotionelle del. Den tænkende del af hjernen er den vi bruger til, at planlægge, bekymre os, og bebrejde os selv. Kort sagt er det den del af hjernen, som giver os stress, depression, angst og lign.

Den emotionelle del af hjernen er i stand til selvhelbredelse. Dens medfødte evne er med til, at genoprette balance og velbefindende - Men det er nødvendigt, at slå tankerne fra for at den kan gøre sit arbejde.

​Ord fra en mor, som har haft sin datter i behandling pga. angst:

 

Jeg har som mor været taknemlig for at finde en rideterapeut som Lene, der har en helt særlig indfølingsevne til at give den tryghed, som er nødvendig for, at min datter har kunnet skabe en forbindelse til hesten og gå derfra med en dyb ro og glæde.

"I samværet med hesten bliver vi mere sansende og kropslige, og dermed opnår vi en bedre kontakt til vores følelsesliv og selvforståelse"

Hesten er fra naturens side et særdeles følsomt og intuitivt dyr, som mærker og spejler de følelser vi mennesker har. En hest er altid tilstede i nuet,  opmærksom og klar. Den forholder sig ikke til fortid eller fremtid og er aldrig fordømmende.

I samværet med hesten bliver vi mere sansende og kropslige, og dermed opnår vi en bedre kontakt til vores følelsesliv og selvforståelse. Denne udveksling af kommunikation mellem klienten og hesten er helende og indsigtsgivende.

I galleriet her kan du se vores skønne heste. Klikker du på galleriet kan du se billederne i større størrelse.

Flere billeder af hestene findes under "Priser". 

Gandrup Skovgaard Rideterapi
v/ Lene Gandrup Skovgaard

CVR nr. 38 29 52 92

gandrup.skovgaard@outlook.dk

Hallevej 1 8740 Brædstrup

Tel. 22 52 09 27